Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

Liksom många arbetskraftsinvandrare drabbades Tseegii Byambadorj, 40, hårt när coronapandemin slog till.

Hon hade jobbat många år i Sverige, men plötsligt försvann inte bara försörjningen utan hon riskerade också att utvisas till Mongoliet.

Hur var arbetsåret 2020 för dig?
– I mars fick jag besked att jag skulle bli varslad från mitt jobb som hotellstäderska. Beskedet slog ned som en bomb för jag hade planerat att söka permanent uppehållstillstånd. Jag fick panik och var tvungen att hitta nytt jobb. Jag sökte massa jobb och lyckades få fast jobb på en sushirestaurang i augusti. Då kunde jag också skicka in min ansökan om permanent uppehållstillstånd. 

Coronaåret 2020 – Alla delar