Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

Hur var arbetsåret 2020?
– Från mars blev det direkt dåligt. Sedan dess har jag jobbat sju dagar i veckan, ibland tolv, tretton timmar om dagen. Men ändå kan jag inte klara mig. Jag är egenföretagare och hade precis köpt en ny bil när krisen slog till. Ibland har det varit några bättre veckor och då har jag lyckats avbetala lite på min räkning men nu är det mycket sämre igen. I dag har jag jobbat sju timmar och bara haft tre körningar.

– Eftersom jag är 64 år så får jag inte köra coronatester hem till folk och jag vågar inte heller. Nyligen satte Taxi Stockholm som krav att man inte ska tillhöra riskgrupp för att få köra coronatester. 

Hur tror du 2021 kommer att bli?
– Vi får invänta vad som händer med vaccinet, jag tror inte att det kommer vända så snabbt tyvärr. Jag hoppas det blir bättre. Min pension är en katastrof, den är under 10 000 kronor, så därför måste jag fortsätta jobba. 

Coronaåret 2020 – alla delar