Vi på Arbetet tar gärna emot tips på saker vi ska skriva om, uppmärksamma eller granska. Sitter du på ett sådant tips? Tveka inte att höra av dig till oss på redaktionen@arbetet.se eller till någon enskild medarbetare, här hittar du kontaktuppgifter.

Vi är tacksamma för alla tips!

Om du lämnar tips finns också några viktiga saker att tänka på. Här följer en liten checklista.

• Källskydd. Om du lämnar uppgifter till oss omfattas du av det så kallade källskyddet. Det betyder att du kan lita på att vi inte kommer avslöja din identitet om du vill vara anonym. Det är straffbart för journalisten att bryta källskyddet.

• Ring inte från jobbmobilen. Det är bra att inte använda arbetsgivarens telefon eller dator. Samtalslistor och datorloggar kan läsas i efterhand. Allra säkrast är att ringa från en mobiltelefon med ett oregistrerat kontantkort.

• Använd privat mejladress. Om det är extra känslig information, skapa då ett anonymt konto, men inte från din privata dator. Mejla inte känsliga uppgifter till journalistens mejladress utan ta i stället direktkontakt.

• Meddelarfrihet gäller inte privata företag. Om du jobbar på en myndighet får inte arbetsgivaren försöka spåra en källas identitet. Detta gäller inte om du jobbar på ett privat företag.

Här kan du läsa mer om dina rättigheter som tipsare!