Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

Yasmin, 28, hade tagit studieuppehåll och jobbade som timanställd på en restaurang i Stockholm i mars. Men det ändrades snabbt.

Hur var arbetsåret 2020 för dig?
– Några dagar efter att krisen kom stod jag utan jobb. Eftersom jag bara jobbade timmar så fick jag lämna restaurangen direkt när krisen slog till. Det var tufft men jag hade sparade pengar så jag klarade mig. I augusti fortsatte jag min utbildning på distans, jag hade bara tagit en paus från plugget förra terminen.

Hur ser du på 2021?
– Jag pluggar till socionom i Östersund och förhoppningsvis tar jag examen nästa vår och kan få ett jobb efter det. Planen var att jag skulle fortsätta jobba extra vid sidan av plugget denna termin men det finns inte tillräckligt med business på mitt gamla jobb. 

Coronaåret 2020 – alla delar