Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

Miriam Graf Kennemyr, 45 år, är undersköterska på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.

Hon arbetade på en avdelning för neurologi, men anmälde sig för jobb på en intensivvårdsavdelning på Karolinska sjukhuset i Huddinge när pandemin kom.

– Jag kan sammanfatta 2020 som slitsamt, med långa arbetspass på tolv och en halv timme. Det har varit tungt både fysiskt och psykiskt. Kollegor har mått dåligt. Efter våren undrade jag hur folk skulle orka om det kom en andra våg.

– I slutet av december börjar jag på ett nytt jobb på barnintensiven på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Men fram till dess hjälper jag till på IVA igen.

– Jag vill gärna hjälpa till, nu när det behövs. Jag känner för mina kollegor som är kvar där. Alla som kan måste hjälpas åt i denna tuffa tid.

Coronaåret 2020 – alla delar