Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

Moha Rahimi, 21 år, på 7-Eleven var inte rädd för coronaviruset när Arbetet träffade honom i mars. Men kunderna hade blivit färre och försäljningen hade sjunkit med 30 procent. 

Hur blev arbetsåret 2020 för dig?
– För mig har det här året varit bra. Jag ska bli delägare i butiken från och med nästa år. Jag har haft mina timmar och har fortsatt vara butikschef. Försäljningen sjönk rejält i våras och nu efter det senaste restriktionerna har det blivit färre kunder igen men det går inte att göra så mycket åt. 

Vad tror du om nästa år? 
– Jag är lite orolig eftersom jag satsar en del pengar när jag blir delägare. Det innebär en risk för mig, med tanke på de nya restriktionerna så vet man inte om det kommer gå bra. 

Coronaåret 2020 – alla delar