Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

När Arbetet talade med Sussie Wacklin förra gången, den 12 mars, hade coronapandemin inte påverkat hennes arbetsplats ännu, förutom att arbetsgivaren satt upp lappar om hur viktigt det är med handtvätt.

Innan Sussie Wacklins föräldraledighet började hade företaget hon jobbar på hunnit införa olika arbetstider för personalen, så att inte alla börjar och slutar samtidigt och använder lunchrum vid samma tider.

– Det fungerade bra. Det känns som att folk tyckte om att få lite flexibilitet, säger Sussie Wacklin.

Möten hölls utomhus eller ställdes in. 

Men sedan Sussie Wacklin gick på föräldraledighet har företaget varslat om uppsägningar på grund av pandemins effekter.

– Så har det väl varit för de flesta i byggbranschen. Jag vet inte så mycket om det. Jag försöker att tänka att man får ta det som det kommer. Jag är glad att jag är hemma ett tag så kanske det har blivit lite bättre sen. 

Coronaåret 2020 – alla delar