Coronaåret 2020

Arbetsåret 2020 liknar inget annat. Många varslades när coronapandemin bröt ut. Andra slet dubbelt. I Arbetet har de berättat om hur vardagen förändrats. Nu är de tillbaka för att summera Coronaåret 2020.

Patrik Rohdin, 38 år, jobbar som trafikassistent på Jönköpings flygplats. Han blev permitterad på 60 procent från sin deltidstjänst i våras när pandemin slog till. 

”Jag är fortfarande permitterad och nu även varslad. Jag har sex månaders uppsägningstid så jag slutar i april om det inte vänder till dess. 

För mig har permitteringen funkat bra. Jag har fått vara hemma mycket med min dotter och sparat föräldradagar på så sätt.

Vi är fem personer som har blivit varslade. Det är egentligen inte så konstigt att det läggs ett varsel med tanke på hur länge vi har varit permitterade och kostat pengar. 

Arbetsgivaren hoppas att nästa sommar ska se bättre ut med charterresor och om det gör det kan det hända att de drar tillbaka varslet. 

Omställningsfonden har blivit inkopplad så att jag kan få hjälp med att hitta nya vägar och komma fram till vad jag vill göra, det är det som är det svåra. Jag vet att jag vill jobba med service, det tycker jag om. 

Nu jobbar jag två pass i veckan, ungefär 13 timmar. Det är betydligt färre arbetsuppgifter än det har varit.”

Coronaåret 2020 – alla delar