Prisregnet öste ned över Arbetet när Fackförbundspressens journalistpriser delades ut under torsdagskvällen.

Först blev det pris för Bästa digitala satsning för projektet #FarligtJobb som via hisnande film, text och starka bilder skildrar en arbetsmiljö med många risker.

Förutom publiceringar på arbetet.se har det även skapats en speciell Facebook-grupp med över 1 400 medlemmar.

– Det har varit väldigt roligt och spännande att få komma så nära det som är vardag för många. De som bokstavligen jobbar med livet som insats. Extra roligt har det varit att vi har kunnat förmedla en del av den vardagen med go-profilmerna, där man fått följa dem ur deras perspektiv, säger Arbetets reporter Mattias Dahlgren som tillsammans med Linda Flood och Arbetets redaktionschef Lena Hennel varit drivande i projektet.

För filmerna stod Jesper Klemedsson och Piero Dall’Osso som även var närvarande för att ta emot priset.

Industriklättrare bästa foto

Ett minst lika hisnande reportage var Industri­klättrare – inget för machotyper, där Micael Carlssons bild prisades för bästa fotografi.

– Jag är väldigt överraskad, stolt och glad. Uppdraget var väldigt intressant och roligt. Speciellt spännande var det att vara 55 meter upp i luften i en sele och samtidigt få till en bra komposition, skriver Micael Carlsson i ett tack-sms.

Lotta Ilona Häyrynen, opinionsredaktör för Nya Mitten, prisades för Bästa kommenterande text för en stark essä om hur hon tog bantningstips från Britney Spears. Texten publicerades på Arbetets kultursida.

– Ja men jävlar, så känns det! Det finns ingen text som jag har lagt så mycket tanke bakom i både språk och innehåll. Att få vinna för en sådan text känns enormt, säger Lotta Ilona Häyrynen som även tackar kulturredaktör Johannes Klenell.

4 priser på 4 nomineringar

Till slut vann Arbetet även pris för Bästa avslöjande för Karl Martinssons granskning tillsammans med Kommunalarbetarens reporter Mira Klingberg Hjort för Hemtjänstfusket.

Det betyder att Arbetet vann samtliga priser som redaktionen var nominerad till.

– Jätteroligt att vinna för ett gräv vi har lagt ned så mycket tid och energi på, säger Karl Martinsson.

– Det här säger väldigt mycket om den fantastiska journalistik Arbetets redaktion gör. För mig som chefredaktör är det en enorm lyx att ha så grymma medarbetare, säger Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.