”När jag var barn tog jag bantningsråd från Brittney Spears”, berättar Arbetets skribent Lotta Ilona Häyrynän i en personlig betraktelse om girlpower, kvinnohat och kroppshets i Arbetet kultur i höstas. Nu kan texten vinna fackförbundspressens pris som bästa kommenterande text.

– Det känns jättestort! Jag har aldrig nominerats till något tidigare, säger Lotta Ilona Häyränen.

Hon är extra glad över att det är just den här texten som uppmärksammas.

– Texten betyder mycket för mig. Jag jobbade mycket med den och det var en sån där text man bara känner att man måste skriva.

När de fackliga journalistpriserna delas ut i maj kan tidningen Arbetet ta hem inte mindre än fyra vinster.

Det stod klart när de sista nomineringarna presenterades idag. Då blev det också klart att Arbetet kan vinna pris för bästa foto. Det är fotografen Micael Carlssons bild av en industriklättrares vardag i reportaget ”Svindlande höjder” som också nominerats.

– Det här är så roligt! Arbetet har nu fått hela fyra nomineringar till Fackförbundspressens journalistpriser. Jag är så stolt över det jobb redaktionen gör och det är väldigt roligt att det uppmärksammas! säger Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Den nominerade bilden

Det är sedan tidigare känt att Arbetets reporter Karl Martinsson tillsammans med Kommunalarbetarens Mira Hjort, kan vinna pris för årets avslöjande för sin granskning av fusket i hemtjänsten. Arbetet har också nominerats för bästa digitala satsning för projektet Farligt jobb.