Hans-Olof Nilsson. Foto: Leo Sellén/TT

Även Livsmedelsarbetareförbundet ger sig in i veckans lönedebatt. – Vi ser med stor oro hur samtliga borgerliga partiet försöker styra avtalsrörelsen, säger Livs ordförande Hans-Olof Nilsson i ett pressmeddelande.

IF Metalls ordförande Anders Ferbe gav sig in i veckans heta debatt om löner där de borgerliga partierna kommit med olika jobbförslag där ingångslönerna ska sänka.

– En högerattack mot lönebildningarna, sa han.

Han får nu stöd av Livs ordförande Hans-Olof Nilsson.

– Livsmedelsarbetareförbundet ser med stor oro på hur samtliga borgerliga partier nu försöker styra avtalsrörelsen genom att hota med lagstiftning om inte ingångslönerna sänks, säger han i ett pressmeddelande.

Hans-Olof Nilsson menar att Livs aldrig skulle förhandla om att göra sina medlemmar fattigare och tar kraftigt avstånd från det politiska etablissemangets försök att försämra livsvillkoren för anställda i livsmedelsindustrin.

– Och det gäller alla som redan arbetar eller som kommer att arbeta i industrin, oavsett vilken ålder man har eller var man är född.

Hans-Olof Nilsson skickar också en politisk passning åt de borgerliga partierna.

– Det vore mera samhällsnyttigt om åtminstone de som kallar sig liberaler inte motarbetar utan tvärtom stödjer denna kamp för löntagarnas rättigheter.

LÄS OCKSÅ:

”En högerattack på lönebildningen”

Ledare: Alliansens låglönehets når stormstyrka

Liberalerna vill införa startjobb

C: Sänk ingångslöner för nyanlända