Olyckan inträffade i onsdags, den 2 augusti. Mannen som var i 60-årsåldern omkom i en singelolycka på en väg utanför Jokkmokk. Han hade tidigare varit anställd länge hos Postnord, men jobbade nu extra efter pension via ett bemanningsbolag, rapporterar Sekotidningen.

– Det är väldigt tråkigt, stämningen är sån att man kan höra en knappnål falla på golvet. När sådant här sker är det alltid oväntat och lyckligtvis väldigt ovanligt, säger Jonas Hansson, distributionschef på Postnord i Luleå, till Norrbottens-Kuriren.

Tänt ljus

Trafikolyckor kan räknas som jobbrelaterade. När de har skett i samband med arbetet kan åklagare på riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål undersöka säkerhetsrutiner, riskbedömningar och andra omständigheter kring arbetsmiljön för att få klart om arbetsgivaren brustit i sitt ansvar.

Distributionschef Jonas Hansson berättar för Norrbottens-Kuriren att de på arbetsplatsen gjort i ordning ett rum med en bild på medarbetaren med ljus och en bok där kollegor kan skriva en sista hälsning.