1,3 miljoner kronor. Så mycket vill Unionen att betaljätten Klarna ska betala i skadestånd för brott mot medbestämmandelagen (MBL). Under onsdagen lämnar fackförbundet in en stämning till Arbetsdomstolen, enligt ett pressmeddelande.

Arbetet har flera gånger skrivit om de stora nedskärningarna på betalningsföretaget Klarna som under våren fick stor uppmärksamhet. Tio procent av de omkring 7 000 anställda skulle behöva lämna sin jobb, enligt ledningen.

”Allvarligt brott”

– När Klarna i våras gjorde omfattande neddragningar av personalen varken förhandlade eller informerade de klubben om uppsägningarna. Då menar vi att de inte uppfyllt sina skyldigheter i lagen om medbestämmande, säger Unionens förhandlingschef Martin Wästfelt enligt pressmeddelandet.

Unionen beskriver skadeståndskravet som ”ovanligt stort”.

– Det beror på att stämningen berör ett stort antal medlemmar och att Unionen är av uppfattningen att det är ett allvarligt brott mot lagen om medbestämmande i arbetslivet, säger Martin Wästfelt.

Arbetet söker Klarna för en kommentar