Gör om och gör rätt. Det kan bli kongressens besked till Socialdemokraternas partistyrelse gällande vinster i välfärden.

Styrelsen har velat se en vinstbegränsning i hela välfärdssektorn, men har haft en betydligt skarpare skrivning om att ”vinstjakten” måste stoppas i främst skolan. Något som tidigare stött på motstånd från bland annat Kommunal.

Och enligt Christian Norlin, kommunpolitiker från Karlstad, vill majoriteten av kongressombuden se en vinstbegränsning i hela välfärdssektorn.

– Att vinster i välfärden skulle bli en mycket het fråga på kongressen var väntat. Och efter telefonkonferens under veckan, som under lördagen bekräftades under träffen med temagruppen, är det uppenbart att det saknas stöd för partistyrelsens skrivning. De allra flesta delegationerna vill se en tydligare skrivning om att det ska gälla inom hela sektorn, säger han till Arbetet.

LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson ser positivt på att det verkar finnas ett kongresstöd för en tydligare skrivning.

– LO jobbar för att hela kongressen ska bifalla förslaget om att vinstbegränsningen ska gälla hela välfärdssektorn. Alla sektorer är viktiga för oss, säger han.

UPPDATERING Partistyrelsen ändrade sitt förslag till riktlinjer under söndagskvällen – läs mer här

Här hittar du mer om S-kongress 2017