I onsdags vid lunchtid informerades de anställda på HFR:s kansli om att deras ordförande Malin Ackholt nominerats till en av posterna i LO:s ledning.

”Alla förbund som ingår i LO har också ett ansvar för organisationen. Jag har blivit nominerad till LO:s ledning och berättat att jag står till valberedningens förfogande”, skrev Ackholt i ett mejl till personalen, rapporterar Hotellrevyn.

Metallare ska leda nya valberedningen

Med anledning av detta avgår hon från ordförandeposten för LO:s valberedning. Den rollen ersätts av Tomas With, vice ordförande för IF Metall.

Vilken av posterna som Malin Ackholt nominerats till i LO-ledningen är inte känt. Hon har varit ordförande för HRF sedan 2016 och innan dess var hon avtalssekreterare för förbundet. LO har aldrig haft en kvinnlig avtalssekreterare.

Arbetet har sökt Malin Ackholt som i dagsläget avböjer en intervju.

Den nya ledningen väljs på kongressen den 17-20 maj.