Polisen i Göteborg fick in larmet om branden klockan 10.07 på förmiddagen.

– Just nu utreds branden som en arbetsplatsolycka. Men händelsen kan komma att rubriceras annorlunda. Vi är i ett tidigt skede, säger August Brandt, presstalesperson vid Polisregion Väst.

Om en åklagare kommer att utreda branden som ett misstänkt arbetsmiljöbrott är alltså oklart. Polisen koncentrerar sig än så länge på att hjälpa räddningstjänsten så att de som släcker branden kan arbeta ostört, enligt August Brandt.

Den nya badanläggningen håller fortfarande på att byggas och skulle slutbesiktigas i april i år. NCC är huvudentreprenör för bygget.

– Ingenting är bekräftat ännu, men vi tror att branden bröt ut i samband med ett arbetsmoment, säger Amelie Winberg, pressansvarig vid NCC.

NCC har enligt Amelie Winberg inga uppgifter om personskador. Polisen har uppgifter om att fyra personer själva ska ha sökt vård i samband med branden.

– Deras skador ska vara lindriga, säger August Brandt.

Dagens Nyheter, som varit i kontakt med Sahlgrenska sjukhuset, rapporterar på måndagseftermiddagen att tolv personer har uppsökt sjukhuset, men Sahlgrenska säger inte om det handlar om personer som arbetade på bygget eller människor som bor i närheten av branden.

”Brinner fortfarande på Oceana”

Enligt August Brandt brinner det fortfarande strax efter klockan 14 på måndagen på Oceana.

Liseberg skriver på sin hemsida att branden startade vid en av vattenattraktionerna utomhus och sedan spred sig till själva byggnaden

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten, vars fotograf var på plats på förmiddagen, har det exploderat vid anläggningen, där en stor rutschbana fattade eld.