Det var vid 08.30-tiden på måndagsmorgonen som lastbilen körde fast vid en järnvägskorsning strax utanför Uddevalla. När bommarna gick ner försökte chauffören varna tåget, men det hann inte bromsa i tid. Detta enligt vittnen på plats.

– Det finns inget som strider mot de uppgifterna i nuläget. Det är ju ett tungt fordon så det hann inte bromsa i tid, säger Jens Andersson, presstalesperson vid Polisen, till Aftonbladet.

SJ: ”En svart dag”

Strax efter 14 meddelade polisen att lokföraren avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats. Pendeltåget kördes av Västtrafik genom SJ.

– Det är en oerhört svart dag för oss alla inom SJ-koncernen. Vi har förlorat en kollega och vän och våra tankar går främst till dennes anhöriga. Samtidigt gör vi nu stora insatser för att ta hand om varandra, inte minst genom att ge stöd till de närmaste kollegorna, säger SJ:s presschef Tobbe Lundell i ett pressmeddelande.

Enligt räddningstjänsten har ett tiotal resenärer samt tågvärden förts till sjukhus för undersökning och vård.