”Äntligen!” har nog ingen tänkt om SD-politikern Jonathan Sager när han ställt sig i talarstolen, men det hindrade honom knappast under Sverigedemokraternas landsdagar som hölls i helgen.

Och Sager dundrade på. I en motion krävde han att SD ska ställa sig bakom ett förbud mot att barn ska delta i sagostunder med drag queens. ”Kulturkriget är inte över förrän dragqueenen ’Skamlös vinhora’ är ute ur landet”.

En partikongress där en av de närvarande ombuden krävde att en namngiven kulturarbetare ska kastas ut ur landet, alltså.

Illa nog, tycker säkert de flesta, men naturligtvis aldrig illa nog för SD.

Vill riva moskéer

I sitt kongresstal passade Jimmie Åkesson på att drömma om att riva och konfiskera existerande moskéer. Grundlagen ska rivas upp och nya moskéer ska totalförbjudas.

”Minareter, kupoler, halvmånar eller andra attribut som tjänar som islamistiska monument i stadsbilden bör helt tas bort”.

Eric Rosén har i Aftonbladet Kultur elegant förklarat hur medier och analytiker allt oftare försöker hitta andra svar på Åkessons uttalanden än partiets inneboende rasism.

SD har alltid hatat muslimer, att förbjuda nya moskéer och radera halvmånar ur stadsbilder är ännu mer politik för att radera islam som religion och muslimer som människor ur Sverige. Så tidigare, så även nu.

Det hindrar inte sverigedemokrater och högerdebattörer från att försöka förmildra Åkessons budskap.

Han pratar bara om moskéer som sprider till exempel homofobi, menar man, även om hans uttalande nu också inbegrep minareter ens om de var målade i pridefärger.

Gisslantar hbtq-rörelsen

Att använda homosexuellas rättigheter som ursäkt att driva hatisk politik är en klassiker i högerextrema kretsar. Det kallas pinkwashing, och bygger på att det främmande andra – muslimerna – ska framställas som ett större hot mot hbtq-personer, oss och i förlängningen ”våra” frihetliga värderingar.

Ganska många klarar av att vara emot homofob islamism utan att för den sakens skull vilja riva religiösa byggnader. Ganska många klarar dessutom av att förstå att de homofoba tendenser som kan rymmas inom islam inte är unika för just islam.

Men det klarar inte SD, inte ens om homofobin bokstavligen står i deras egen talarstol.

Homofobi bara okej för SD

SD-politikern Jonathan Sager kan sannolikt förenas med närmaste homofoba imam om vad som borde hända med drag-artisten Miss Shameless.

I sin roll som sagoläsande drag queen har hon aldrig utsatt barn för olämpligt sexuellt innehåll, men det spelar ingen roll för en homofob.

SD:s partistyrelse hade inga problem med Sagers motion som sådan, utan tyckte mest att åldersgränsen behövde specificeras. För partistyrelsen kan sexuell exponering, enligt dem själva, handla om diskussioner i skolan om ”könsnormer” och ”transfrågor”.

De religiösa friskolorna lär jubla.

Skräcken och hatet bor i homofobens fantasi, och Sverigedemokraterna verkar alltså mest vilja monopolisera den.

Bara svenskar ska få hata bögar och få statliga medel i partistöd oavsett vad de kräks ur sig.

Alla andra ska kastas ut, tillsammans med alla drag queens SD avskyr.