Ring stödlinjen

En bra källa till stöd är stodlinjen.se. Telefonnummer dit är 020 – 81 91 00. Det kostar ingenting och du kan vara anonym.

Pausa spelet

Du kan även registrera dig på sajten spelpaus.se. Där kan man stänga av sig från spel om pengar hos bolag med registreringskrav och licens i Sverige.

Förening för spelmissbrukare

Spelberoendes riksförbund stöttar spelare och anhöriga. De finns över hela landet och anordnar både fysiska träffar och videmöten online. Spelberoendegruppen är en annan ideell organisation som anordnar självhjälpsgrupper.

Kommunen ger behandling

Sedan spelberoende skrevs in i socialstjänstlagen 2018 har kommuner skyldighet att erbjuda behandling till dem som önskar det. KBT, motiverande samtal eller program via 12-stegsrörelsen (Anonyma alkoholiser och Gamblers Anonymous) är vanliga metoder. Vänd dig till din kommun för att be om hjälp.

Arbetsgivare ska stötta

Arbetsgivare har alltid skyldighet att utreda och att sätta in insatser när anställda mår dåligt. Chefen kan till exempel erbjuda hjälp via företagshälsan eller Afas rehabiliteringsstöd. I vissa fall kan också arbetsgivare betala för privat behandling.

Har du tankar på att ta ditt liv?

Spelmissbrukare löper 15 gånger större risk för suicid än befolkningen i övrigt. Har du självmordstankar finns det alltid hjälp att få, till exempel via Mind självmordslinjen. De är tillgängliga via chatt och telefonnummer 90 101. Linjen har öppet dygnet runt, varje dag.