Arbetet blev stor vinnare när Sveriges Tidskrifter delade ut sina journalistpriser under en gala på Cirkus i Stockholm.

Tidningens mångårige reporter Mårten Martos Nilsson vann priset som årets journalist för sina granskningar av byggbranschens baksida och sin kvalificerade bevakning av svensk avtalsrörelse och den historiska las-överenskommelsen.  

Priset delas ut en gång om året till en journalist som utmärkt sig för hantverksskicklighet, att ha väckt engagemang samt för att ha utvecklat sin genre. 

”Mäktigt att vår journalistik uppmärksammas”

– Hedrande, och väldigt glädjande, kommenterar en överväldigad Mårten Martos Nilsson från Tidskriftsgalan på Cirukus.  

Under det här året har Mårten Martos Nilsson bevakat en historisk avtalsrörelse samt avslöjat byggbranschens skuggsida, med bland annat hot och våld, något han också vann priset årets granskning för.  

Mårten Nilsson blev årets journalist och vann pris för årets granskning.

– Att det finns skumrask i byggbranschen är ingen nyhet. Men att arbetsgivare använder våld, och kommer undan med det, var en överraskning för mig. 

Arbetet tog också hem priset för årets ljud, podden Från Golvet med starka historier från arbetslivet.  Podden är gjord i samarbetet med produktionsbolaget Filt.

– Det känns mäktigt att vår journalistik uppmärksammas så stort. Särskilt glad är jag över att Mårten Nilsson fick priset som årets journalist. Han har under så många år gjort viktiga insatser för att våra läsare ska få en kvalificerade och initierad bevakning av arbetslivet mest brännande frågor, säger Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson.

Här kan du läsa om alla galans vinnare.