Varje gång något av de två barnen blev sjuka kände frisören ångest och rädsla för att förlora sitt arbete på en frisersalong i Skåne.

Hennes chef hade vid flera tillfällen sagt att hon inte kunde ha kvar sin anställning om hon vabbade.

Men frisören bodde ensam med de båda barnen. Som de flesta barn i förskoleålder blev hennes barn sjuka i bland och då var hon tvungen att stanna hemma. Det fanns inget alternativ, även om hon var rädd att förlora jobbet.

När frisören sedan blev gravid med sitt tredje barn uteblev gratulationerna från chefen.

Arbetsgivaren uttryckte i stället tydligt om att hon inte var glad över att frisören skulle få ytterligare ett barn utan att hon såg mer vab framför sig.

Kräver 400 000 kronor

Några månader efter att frisören berättat om graviditeten sades hon upp. Arbetsgivaren angav arbetsbrist som orsak, trots att salongen en kort tid tidigare annonserat efter nya frisörer.

Frisören fick också nobben när hon ville ha kvar sin anställning under föräldraledigheten.

Med fackets hjälp har frisören nu stämt sin tidigare arbetsgivare i Arbetsdomstolen för brott mot las, föräldraledighetslagen och diskrimineringslagen.

Enligt stämningsansökan har uppsägningen ett direkt samband med graviditeten, vabbandet och den förestående föräldraledigheten.

LO-TCO Rättsskydd som driver fallet kräver att frisören får sammanlagt nästan 400 000 kronor i skadestånd och diskrimineringsersättning.