Under måndagen, den 7 augusti, omkom en 14-årig pojke i en arbetsplatsolycka, rapporterar Borås Tidning. Pojken hamnade under ett fordon i skogen i Ulricehamns kommun. 

– Vi är i det skedet att vi försöker reda ut så mycket som möjligt om vad som har hänt. Att reda ut händelseförloppet är det viktigaste just nu, säger Magnus Clase, kammaråklagare på riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, Rema.

Mycket oklart ännu

Hans bedömning är i nuläget att det rör sig om en arbetsplatsolycka. Men exakt vilket anställningsförhållande som rådde kan han inte säga. 

– Vi brukar ofta utgå från att det är en arbetsplatsolycka om det är en person som har jobbat för en annan person men det måste vi reda ut nu, säger han.

Personal på plats 

Det är ovanligt att någon så ung dör i en arbetssituation. De som fyllt 13 år men inte ännu fyllt 16 år räknas som äldre barn i arbetslivet. Då gäller särskilda regler, bland annat måste arbetet vara lätt och ofarligt. Men varför en så ung person omkommit på det här sättet kan inte Magnus Clase uttala sig om i nuläget. 

– Det här ärendet är precis färskt så det är teknisk personal på plats som kollar platsen, säger han.