Det är ångestfyllt att se sitt land gå isär.

Sverige skulle varit en framgångssaga. Idag ser de flesta av oss istället en värld full av obetalda hyror, skolor i förfall och sjuksköterskor utan medarbetare.

När man är rädd vill man gärna att någon ska ta ansvar, styra allt rätt igen.

Men i Agenda låter Ebba Busch som en pojkvän som varit otrogen när hon försöker övertyga dig om att det bara är du som är galen.

Synd om högern

Officiellt låg fokus i Agenda på elpriset, känslan man fick var däremot att det riktiga ämnet var ’Ebba Busch och hennes lögner’.

”Men hur kan du lova någonting som är så långt ifrån verkligheten?”, frågade programledaren Anna Hedenmo, varpå Ebba Busch svarade: ”Det tyckte jag var en ohederligt ställd fråga”, med en mjuk akademikerton.

När högerregeringen ställer upp på intervju nuförtiden är deras vinkel alltid att det är synd om dem. De blir ju så hårt angripna.

Och vem vet, kanske är det verkligen så att mediasverige är extra taskiga mot dem. Men snarare verkar det vara en högerstrategi att skylla ifrån sig på ”den arga vänstern”, public service inräknat.

Galen ödla i kavaj

På Twitter delas i skrivande stund en bild av vår före detta statsminister photoshoppad till en galen ödla i kavaj, och någon beskriver SVT som ”den främsta oppositionskraften”, bara ”snäppet värre än Arga Andersson”.

Dubbelmoralen bryr de sig inte om.

När Anna Hedenmo till slut säger att bensinen i alla fall inte verkar bli billigare under nya regeringen svarar Busch, kort och koncist: ”Men hur vågar du göra det påståendet?”

Ja, hur vågar hon?

Det undrar jag med, för regeringen har ju visat att de inte tål journalister som ställer för många frågor.