I dag finns sju titlar samlade i LO Mediehus och sammanlagt nio sajter. Arbetets utrikesbevakning Global och LO Mediehus nya opinionssajt Nya Mitten får nu förstärkning av två nya medarbetare.

Rebecka Axelsson kommer närmast från SSU:s medieplattform Frihet. Hon ska på halvtid jobba med Nya Mitten tillsammans med ledar- och kulturskribenten Lotta Ilona Häyrynen som är redaktör och projektledare för den nya opinionssajten.

Övrig tid skapar hon innehåll för andra titlar i LO Mediehus.

– Det är väldigt kul och spännande att få vara med i starten för Nya Mitten. Jag ser behovet av en mer sammanlänkad opinionsplattform inom vänstern som Nya Mitten kommer kunna bidra med. Speciellt i år när det vankas val, säger Rebecka Axelsson.

Digital redaktör för Global

Petter Westerman jobbade senast som projektledare för Afrikagrupperna.

Han har rekryterats som digitalredaktör och ska på halvtid skapa innehåll för Arbetet Global och övrig tid för Arbetet.

– Det är himla skoj att få möjligheten att vara med och utveckla de två tidningarna. Arbetet har ju sin historia och självklara plats i fackföreningsrörelsen och medielanskapet i stort. Arbetet Global bevakar frågor som ligger mig väldigt nära. Och nu när Rysslands krig i Ukraina upptar allas medvetanden tror jag det är extra viktigt att lyfta andra röster och berättelser från kriget än de som oftast hörs i andra mediers rapportering.

”Stärker visuellt berättande”

Med Petter Westerman och Rebecka Axelsson består LO Mediehus digitala desk nu av sex digitalredaktörer och en produktionsledare.

– För att verkligen kunna använda olika sociala medie-kanaler på ett optimalt sätt har vi sett ett behov att att stärka upp vårt visuella berättande. Det får vi till med de här rekryteringarna. Arbetet Global har exempelvis ett väldigt starkt bildinnehåll som nu får mycket större möjlighet att nå ut till läsarna, säger Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet.

Mål & Medel ansluter

LO Mediehus består i dag av Kommunalarbetaren, Arbetet, Sekotidningen, Fastighetsfolket, Handelsnytt, Målarnas facktidning och Elektrikern.

I maj ansluter ytterligare en titel; Livsmedelsarbetareförbundets tidning Mål & Medel.