– Jag ser verkligen fram emot att få vara redaktör igen och jobba mitt i opinionslandskapet, särskilt med frågor som ligger nära LO-kollektivet, men längre från de perspektiv som brukar få stort utrymme i den bredare mediebevakningen.

– Livspusslen som får plats i riksmedia utgår nästan alltid från 9-till-5-jobb där lönen räcker och blir över. Men testa att få ihop liv och framtid i en vardag där du till exempel alltid jobbar skift. Sådana perspektiv och röster vill jag se mer av, säger Lotta Ilona Häyrynen.

Känd från Aftonbladet & Arbetet  

Lotta Ilona Häyrynen är sedan tidigare känd som skribent från bland annat Aftonbladet, Arbetet och Dagens ETC.

Hon har arbetat på Aftonbladets ledarredaktion och var chefredaktör och ansvarig utgivare för SSU:s medieplattform Frihet under valrörelsen 2018.

Sommaren 2021 var hon en av Sveriges Radio Finskas sommarpratare där hon på två språk och utifrån egna erfarenheter diskuterar de svenska klassklyftorna.

”Spännande röst”  

– Jag är så glad att vi har fått möjlighet att rekrytera Lotta Ilona Häyrynen till LO Mediehus nya opinionsprojekt. Hon är en av de mest spännande rösterna i samhällsdebatten just nu och är helt rätt person att leda en satsning som syftar till att ta debatten vänsterut och lyfta viktiga perspektiv som i dag får alldeles för lite uppmärksamhet, säger Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet. 

LO Mediehus består av Arbetet, Tidningen Elektrikern, Fastighetsfolket, Kommunalarbetaren, Handelsnytt, Målarnas Facktidning och Sekotidningen. 

Kontakt  

Lotta Ilona Häyrynen, redaktör LO Mediehus opinionssatsning 073-0398684 lotta.ilona.hayrynen@lomediehus.se 

Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet 070-2596554 yonna.waltersson@arbetet.se