Den uppmärksammade rättegången har gällt anklagelser mot flera tidigare chefer om trakasserier mot anställda som resulterade i en rad självmord.

Det var under åren 2008—2009 som totalt 35 anställda tog sina liv, varav flera hade lämnat självmordsbrev som vittnade om stress på jobbet.

Dödsfallen fick den dåvarande vd:n Didier Lombard att avgå 2009.

Han befinns nu skyldig till moraliska trakasserier och döms till fyra månader i fängelse och ytterligare åtta månader villkorligt, meddelar domstolen.

Han ska dessutom betala 15 000 euro, motsvarande närmare 160 000 kronor, i böter.

Även Orange som bolag anses skyldigt till trakasserierna och döms att betala böter på 75 000 euro, ungefär 785 000 kronor.

Rättegången har gällt totalt 19 fall av självmord.

Orange, tidigare under namnet France Télécom, var ett statligt företag fram till 2004. I samband med privatiseringen gjordes stora omorganiseringar och många tjänster drogs in.

Enligt åtalet har bolaget och dess chefer vid den tiden aktivt arbetat för att få anställda att vantrivas på jobbet och på så sätt få dem att säga upp sig.

Åklagarna har drivit linjen att en del av företagets metoder drivit fram självmorden.

Orange har tidigare medgett att fel kan ha begåtts från ledningens håll i samband med omorganiseringen men nekat till att det funnits någon avsiktlig plan bakom trakasserierna.

Lombard har också nekat till anklagelserna.