– Regeringen har steg för steg gått oss till mötes, säger Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt under måndagens presskonferens.

Han menar att regeringen som ”helhet backat på samtliga punkter”.

Under måndagen presenterade nämligen regeringen och samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna ett reviderat förslag om reformeringen av Arbetsförmedlingen med en ny tidplan.

Man ska även se till att reformen inte ska bygga på LOV, lagen om valfrihet.

Vänsterpartiet tycker att det är tillräckligt för att man inte ska gå vidare och väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

I förra veckan fick man med sig oppositionspartierna Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna i misstroendehotet och då bildades en riksdagsmajoritet för att fälla Nordmark.

Vänsterpartiet reagerar däremot på beskedet att LOV fortfarande kan komma att användas i delar av reformeringen av Arbetsförmedlingen.

– Om regeringen skulle komma tillbaka med förslag att delvis använda LOV i reformeringen av Arbetsförmedlingen, kommer Vänsterpartiet att försöka samla en riksdagsmajoritet emot det, säger Jonas Sjöstedt.

Kristdemokraterna och Moderaterna meddelar på Facebook att de inte heller kommer att rikta misstroende mot Nordmark efter dagens besked.

– Samtidigt återstår många frågetecken kring hur den här reformen ska utformas. Det är ett ansvar som regeringen och januaripartierna fullt ut måste axla. Det går inte att baksätesköra och detaljstyra en reform av den här magnituden från riksdagen, skriver partierna på sina Facebook-sidor.