Vänsterpartiet går vidare med sitt hot om att vilja väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Det avslöjade Jonas Sjöstedt (V) under riksdagens frågestund på torsdagen.

Vänsterpartiet kommer nu att ta kontakt med Moderaterna för att kunna väcka ett misstroende. Vänsterpartiets riksdagsplatser räcker nämligen inte för att själva kunna väcka ett sådant.

För att i slutänden avsätta ministern behövs stöd från en majoritet i riksdagen.

Vänsterpartiet har redan tidigare haft löpande kontakter med Moderaterna om en misstroendeförklaring, enligt TT.

– Det är de som nu måste svara på frågan. Jag kan bara svara för Vänsterpartiet, och vårt mål nu är att få regeringen till förhandlingsbordet. De har egentligen inte velat förhandla, och det som är speciellt illa, det är att de nu går vidare med en privatisering som de inte vet hur den ska fungera, en kaosprivatisering, säger Sjöstedt till journalister utanför kammaren enligt TT.

Sjöstedt menar att regeringen rört sig långt åt höger i frågan om Arbetsförmedlingen.

– Det faktum att Moderaterna inte går med på Centerpartiets krav på att privatisera Arbetsförmedlingen visar hur långt till höger regeringen står i den här frågan, säger Jonas Sjöstedt till TT.

Fackförbundet ST, som organiserar många av de anställda på Arbetsförmedlingen, är kritiskt till beskedet från vänsterledaren.

”Misstroendevotum nu gör ju inte situationen bättre för personalen på Arbetsförmedlingen. Nu behövs snarare arbetsro.”, skriver ST på Twitter.