Beskedet kom på en gemensam presskonferens med partiledarna Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch Thor (KD) på torsdagseftermiddagen.

M och KD stödjer Vänsterpartiets misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) om inte regeringen ändrar sin politik innan tisdag.

Partiledarna lyfter fram två punkter där de vill att regeringen ska byta ståndpunkt. Den ena är tidsplanen för reformen av Arbetsförmedlingen.

– Den är inte trovärdig. Här måste regeringen visa en trovärdig plan, sa Ebba Busch Thor på presskonferensen.

Den andra punkten är att M och KD inte vill att systemet med externa aktörer ska vila på lagen om valfrihet, lov.

– Regeringen måste ändra sig på de här båda punkterna, sa Ebba Busch Thor.

– Vårt mål är inte att avsätta en arbetsmarknadsminister. Vårt mål är att ändra inriktning på arbetsmarknadspolitiken, sa Ulf Kristersson.

På frågan om arbetsmarknadsminister Eva Nordmark har gjort något fel under sin korta tid som minister svarar M-ledaren: 

– Hon representerar regeringens uppfattning i frågor där regeringen inte går i takt med riksdagen. 

Sverigedemokraterna har tidigare under eftermiddagen meddelat att partiet stödjer misstroendeförklaringen. Det skulle ge en majoritet i riksdagen för att avsätta Eva Nordmark.

TT rapporterar att statsminister Stefan Löfven i en skriftlig kommentar säger att han är öppen för samtal.

”Regeringen arbetar med att utforma reformeringen av Arbetsförmedlingen, i det arbetet är vi öppna för samtal. Nästa steg för mig är att partierna som står bakom Januariavtalet nu diskuterar hur vi går vidare utifrån den uppkomna situationen,” skriver Löfven.

Centerpartiets Anders W Jonsson uppger för TT att regeringen, C och L nu får analysera vad V, M och KD kräver och kallar de två kraven från M och KD för ”detaljer”.

Liberalerna har inga problem med att diskutera tidsplan och LOV.

– Vi tycker och tror att det kan behövas längre tid, så på det sättet hörsammar vi väldigt gärna det som M och KD lägger fram. Vår ambition är att inom ramen för januaripartierna diskutera detta och komma fram till en konkret lösning, sade partiledaren Nyamko Sabuni till TT.