LÄS OCKSÅ Flera tusen vill lämna Kommunal

Måndagen den 2 januari kom nya medlemssiffror från Unionen, nu har förbundet 538 000 yrkesverksamma medlemmar. Medan Unionen under gårdagen gick ut med att de nu är Sveriges största fackförbund räknade Kommunal fortfarande medlemmar.

LÄS OCKSÅ Unionen: ”Vi är största fackförbundet”

Nu har Kommunal räknat klart. Förbundet hade vid årsskiftet 510 487 yrkesverksamma medlemmar. Men Kommunal räknar också, till skillnad från Unionen, med studenter i den siffran.

LÄS OCKSÅ Kommunal växte med 7 500 medlemmar under 2015

Nu står det alltså klart att Unionen är det största förbundet.

Innan avslöjandet om Kommunalskandalen i januari 2016 hade Kommunal 521 957 medlemmar. I augusti samma år hade medlemsantalet minskat till 507 480. I november hade förbundet hämtat igen något, då var siffran uppe i 509 790, rapporterade Kommunalarbetaren då.