Ericsson vill flytta all tillverkning av ”mini-link”, den produkt som tillverkas i Borås till Ungern. Det skriver Borås Tidning och Ulricehamns tidning på sin gemensamma affärssajt 7Haffärer.

LÄS OCKSÅ De röstade nej till stöd till Ericsson i EU-parlamentet

Ericssons produktionschef Jonas Ygeby berättar för Borås Tidning att hela produktionen ska flyttas till Ungern.

– Vår inriktning och vår intention är att produktionen flyttas till Ungern och att vi tillverkar där med hjälp av vår produktionspartner, Jabil, säger han till tidningen.

LÄS OCKSÅ En miljard i löner och bonusar till Ericssons ledning

Han säger också att de nya produkter som Ericsson lanserar inte kan produceras med lönsamhet i Borås. Hela Boråsanläggningen har koppling till mini-link.

– Produktionen är kärnan i verksamheten i Borås. Sedan har vi indirekta delar, här finns logistik, testutveckling, produktionsteknik, lagerhållning etcetera. Men meddelandet till medarbetarna är att vi gör betydande neddragningar och att det innefattar alla funktioner.

LÄS OCKSÅ ”Kommer påverka industrin i stort” – lokala fackbasen om neddragningarna

Om det betyder total nedläggning eller inte av Boråsfabriken kommer att avgöras i de fortsatta mbl-förhandlingarna. Företagets mål är att samla all produktion till färre platser. Om en annan verksamhet skulle kunna använda Boråsanläggningen säger Ygeby till tidningen:

– Det går inte att utesluta någonting, det kan definitivt komma ett annat företag, en annan verksamhet. Vi är inne i en förhandlingsprocess och det kan komma andra intressenter.

LÄS OCKSÅ Ledare: Håll ihop produktion och forskning, Ericsson! – Martin Klepke

LÄS OCKSÅ 3 000 varslas på Ericsson