Städerskan som av okänd anledning fick igång tåget på Saltsjöbanan och kraschade in i ett bostadshus har under förmiddagen kunnat höras av polis. Dock framkommer inga nya uppgifter. Hon är mycket allvarligt skadad.

– Hon har varit med en ordentlig smäll och det är först i dag vi kunnat prata med henne överhuvudtaget. Det tyder på svåra skador, säger polisens förundersökningsledare Annika Teckner vid Nackapolisen.

Städerskan, som är i 20-årsåldern, har enligt polisen inte förstått vad hon varit med om.

Under gårdagen utsågs åklagare Anne-Marie Helander på Riksenheten för milö- och arbetsmiljömål att leda fallet. Hon kommer under morgondagen, torsdag, att sätta sig in i olyckan för att reda ut om det handlar om ett arbetsmiljöbrott.

De tekniska undersökningarna som hittills gjorts har visat på säkerhetsbrister.

Vilka felaktigheter det rör sig om är vad vi kartlägger just nu, från början till slut, säger Svante Anderberg, som utreder fallet på Nackapolisen.