Sanktionerna är tandlösa och lagen ytterst luddig, tycker det enda fack som systematiskt kollar hur arbetsgivarna sköter lönekartläggningarna.

– Det händer liksom ingenting om man bryter mot lagen. En arbetsgivare kan förhala processen hur länge som helst, säger Shadé Jalali, likabehandlingsexpert på fackförbundet Unionen.

Unionen är det enda förbund som gör årliga undersökningar om lönekartläggningar. Antalet arbetsgivare som gör kartläggning har minskat kraftigt under de senaste tre åren, enligt Unionens undersökningar. Tusen klubbar deltog i senaste undersökningen som gjordes förra året, och enligt svaren gör bara 40 procent av arbetsplatserna någon kartläggning.

– Troligen ligger siffrorna på samma nivå i andra branscher.

Och det är ingen vidare kvalitet på de kartläggningar som görs, tycker hon. Det händer alltför ofta att arbetsgivaren anlitar en konsult och först i slutskedet ber klubben att tycka till.

– Om man inte är med från början kan man känna sig lite dum när man inte förstår alla siffror och koder, berättar Shadé Jalali. Tyvärr finns det folk som skriver på utan att veta vad kartläggningen säger.