En man i 25-års åldern omkom igår kväll efter en arbetsplatsolycka i Malmö. Mannen var anställd av en underentreprenör till Veidekke och jobbade på en byggarbetsplats i stadsdelen Hyllie.

Olyckan inträffade vid 17-tiden på måndagen och polisen uppger att mannen ska ha fallit från hög höjd.

Det bekräftas även av Byggnads. 

Föll från byggställning

– Mannen har fallit från en byggställning, säger Robert Nilsson, arbetsmiljöansvarig på Byggnads region Skåne, till tidningen Byggnadsarbetaren.

Han pratade med huvudskyddsombudet på plats i går kväll och de ska träffas även i dag för att gå igenom vad som hänt.

– Ett dödsfall är alltid tragiskt och de här unga killarna som omkommer har hela livet framför sig. Jag lider med hans anhöriga, säger Robert Nilsson till Byggnadsarbetaren.

Utreds av polisen

Enligt Veidekke ska räddningstjänsten och polisen ha varit snabbt på plats efter olyckan. De kunde då bekräfta att mannen var avliden och hans anhörig har underrättats.

– Det är med stor sorg vi tagit emot beskedet om det tragiska som hänt, och vi tänker först och främst på hans anhöriga och på de drabbade på arbetsplatsen, säger Charlotta Nilsén, verksamhetsområdeschef Bygg på Veidekke i ett pressmeddelande.

Olyckan utreds nu av polisen som vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka, vilket är det vanliga tillvägagångsättet när någon dör i en arbetsolycka.