Under hösten 2023 avled en kvinna i 90-årsåldern i sitt hem. Flera veckor senare stod det klart att det kan ha handlat om ett mord, rapporterar SVT Väst. Personer som sett en film i chattgrupper ska ha larmat polisen. En man i 50-årsåldern hade filmat hur han kvävt kvinnan och berättat om det i grupperna.

– Det är en hemsk film på tre minuter som visar en människas sista minut i livet. Den kommer visas bakom stängda dörrar i rättssalen, säger Daniel Veivo Pettersson, som är chefsåklagare i Uddevalla, till SVT Väst. 

Inte fler offer

Under torsdagen åtalades mannen för mord. Enligt polisen har man inte hittat fler offer bland äldre som har hemtjänst.

En undersökning som gjorts visar att den nu åtalade mannen misstänks ha haft en allvarlig psykisk störning vid tillfället. Mannen har enligt SVT nekat till brott men erkänt att han filmat och täckt för kvinnans andningsvägar.