KOMMENTAR. Joakim Lamotte – en narcissist som ibland utger sig för att vara journalist – hängde tidigare i veckan ut anhöriga till de misstänkta i ett mycket uppmärksammat brottsfall. 

”Två familjer som måste vara stolta just nu”, skrev han som kommentar.

När nätpolisen Viktor Adolphson ifrågasatte att Facebookmurveln hängt ut familjemedlemmarna till människor som kan vara oskyldiga, försökte Lamotte skämta bort det hela med att Adolphson nu gjort sig skyldig till förtal.

Han ansåg att det bara var Adolphson som knutit de uthängda till något brott och därför tog han bort tweeten.

Lamotte spelade helt enkelt dum. Det är inte första gången.

Chang Frick vill börja skjuta

Ungefär samtidigt la en annan viralkämpe, Nyheter Idags Chang Frick, ut en video under parollen ”börja skjut.”

I videon lär Frick ut hur man avfyrar en pistol, lustigt nog mot vad som verkar vara rätt in i en skog, och uppmanar till skyddsjakt på ”mammaknullare” och ”guccikepsar”. Även detta ska vara humor.

Tidigare polisen och Fricks poddkollega, Mustafa Panshiri delar fnissigt inlägget med kommentaren ”nu har en gräns passerats”. Han brukar göra så när Frick gjort något edgy. 

Hans delningsinlägg hade nått runt 400 000 personer enligt Twitter när det här skrivs.

Han ser för säkerhets skull också till att dela det på sitt Facebookkonto, om nu någon som över huvud taget använder internet råkat missa när han verkligen tycker att gränsen är passerad. 

Senast jag såg Panshiris Facebookinlägg hade det över 800 delningar. 

”Barns rätt till att skära bort genitalier”

Dagen efter skriver han till mig i ett helt annat sammanhang att jag försvarar ”barns rätt till att skära bort sina genitalier” och kallar Dagens ETC:s reporter Christoffer Röstlund Jonsson för ”pedofilvurmare”.

Man får anta att detta beror på att han – som åtminstone tidigare representerat rättsväsendet – har något emot att Röstlund Jonsson gjort flera granskningar av det nätbaserade och kanske inte helt rättssäkra pedofiljägargänget Dumpen.

Vari mitt eget intresse av att barn ska få klippa av sig könsorganet består är högst oklart.

Men en kvalificerad gissning är att polispoddaren blandat ihop lagstiftning om juridiskt kön med medicinska ingrepp och helt enkelt bara gav uttryck för sina fördomar. 

Han byggde en gång sin karriär på att vara ett föredöme för unga män på den tid då det lönade sig att vara en sorts tidningen Fokus svar på Atilla Yoldas. Men det var i PK-Sverige. Det var länge sedan. Nu är vi alltså här.

Man gick och la sig i ett folkhem och vaknade upp i skjutvapen-, pedofil- och könsorganssverige. Så kan det gå.

Märkligt nog tycks detta synergera med att SD fått regeringsinflytande.

Bali pekar ut knivmördare som arab

I samma veva pekar Hanif Bali ut en australiensisk knivmördare som arabisk migrant. Han länkar samman det med mordet i Skärholmen. När det visar sig vara felaktigt och mannen inte alls arab plockas tweeten ned. Poängen kan ju inte längre göras. Det är inte första gången i just Balis fall som han har fel.

Moderaten har, bland annat, pekat ut en palestinsk student från Växjö som ledande i ett kriminellt nätverk i Göteborg. Det visade sig vara fullständigt felaktigt.

En annan gång sköt Bali från höften då han jagat upp sig över en afghansk man i samma stad han påstod pensionsfifflat, med högerextrema Fria Tider som enda källa. Även det visar sig vara felaktigt. Han skyllde sitt misstag på att ”ordinarie medierna är ju ganska värdelösa på att kolla upp sådana här saker”.

Jag ska inte vara småaktig men detta var bara de första resultaten när jag googlade ”Hanif Bali” och ”felaktigt”. Här finns något av en kavalkad, av det som alls blivit en nyhet.

En av de Lamotte hängt ut, som tidningen Dagens ETC pratat med, visade sig knappt ha träffat familjen som bor på adressen i privatspanarens inlägg.

Han hade bara råkat sälja fastigheten till dem tre år tidigare. Nu hade den uthängde fått flera samtal från bekanta som sett hans namn på nätet och upplevde det hela som obehagligt.

”Där blev det kanske fel, jag vet inte”, kommenterar en av hans följare som delat inlägget. Men han tycker inte det är något som ska prioriteras när någon har mördats. En annan ger uttryck för att han vill hämnas ”öga för öga.”

Uppviglat mot rumänska EU-migranter

Parallellt läser jag i samma tidning om hur den så kallade ”förtalsombudsmannen” på nätet uppviglat mot ett läger med rumänska EU-migranter.

Han har bland annat lagt ut lägrets koordinater och kommenterat det hela med ”Dags att dra ihop ett gäng för vårstädning”. 

Resultatet? Ett våldsamt anfall mot de boende i lägret, utfört av nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, beväpnade med kofötter och påkar. 

Samma förtalsombudsman agerade tillsammans med Chang Frick resebyrå åt den dansk som för två år sedan var ute på koranbrännarturné i Sverige. Nu har gänget alltså gått in för pogromer – i Sverige 2024.

Det här är alltså bara ett axplock av vad som hänt den senaste veckan.

Ändrar vårt samhälle

Vi är i händerna på, å ena sidan, kriminella tonåringar med skjutvapen – å andra sidan, en bunt juridiskt vuxna fullblodsnarcissister med ungefär samma mentala utvecklingsnivå och brist på konsekvenstänk.

De håller på att, hand i hand, radikalt förändra vårt samhälle.

Det här är inte rättvisa. Det är inte kul.

Det här är bara hur lynchmobbar uppstår.