Vardagslyx

När stålarna tryter får guldkanten i vardagen ofta stryka på foten. Ett år Nettan eller Spottan eller kvalitetsfilm på Draken piggar väl upp? Vem behöver inte fly vardagen lite i tider som dessa? Eller äkta parmesan, inte den där färdigrivna nästan-varianten Gr*ana Padan*. Låt din älskling njuta av äkta vara. 

Tid

Vem har ens tid? Ge din hjärtevän tid och uppmärksamhet. En underskattad gåva när 40 timmars arbetsvecka exklusive skärmtid gör att den så kallade kvalitetstiden med respektive till en riktig brist- och lyxvara. Inget är ju som bekant gratis men presenten känns dyr och är samtidigt kostnadsfri. Am I right, ekonomer 😉 

En bordsfläkt

Tänk en vältempererad eftermiddag i juli, hur sexigt? Det är fortfarande vinter men snart kommer årets värmesmocka. Trots att somrarna är fortsatt ojämna är det generellt varmare. Och vem vill stå på Biltema och bråka om sista fläkten i brinnande högsommarvärme eller köpa en för dyra slantar på andrahandsmarknaden? 

Stormkök

Du må ha blivit tagen med storm av din älskling men framöver är faktiska stormar och krig mer sannolika (separationer är svindyra också!) Släng med någon dyr pasta och ett löfte om en mysig tur i naturen så kan din käresta få känna lite romance vid sidan av omtanken i en prekär tid. 

Värdepapper

Vapen, säkerhet, försvar kanske? Visst hade ÖB startat något sånt? Vd:ar drar ifrån och tjänar 67 gånger mer än en industriarbetare och någon vidare omfördelning via lönekuvertet verkar det inte bli. Bättre lycka på börsen, my love!

En dunk bensin

Finns det något osexigare än soppatorsk? Jo, ganska många saker men det är ju jobbigt och, i värsta fall farligt. Att slippa jobbiga situationer är väl ändå hett? Det är liksom 2024 och tider av jämna plågor. Kanske rår det inte på klimatförändringarna men det är i alla fall billigare än att åka kollektivt (om det ens går). 

Cash

Ja, du läste rätt. Alltför få svenskar har kontanter hemma, något som oroar både alarmistiska preppers och faktiska myndigheter. Fiska efter rödingar (ANNIE LÖÖF!) på alla hjärtans dag <3  

En vevradio

Paketeras med fördel ihop med drömmen om en romantisk semester för två lite off grid, så där. Men funkar så klart även toppen om/när ryssen kommer. 

Välgörenhet

Världen brinner, barn bombas och allt fler får sina demokratiska rättigheter fråntagna och inskränkta. Hjälp din instagram-aktivistiska älskling med att gå från ord till handling och levla i sitt engagemang. Glöm inte en skärmdump som kan läggas upp som bevis. Kärlek i praktiken! 

Florist med gesällbrev

En ordentlig bukett från en utbildad florist med gesällbrev. Stötta det goda hantverket och den goda smaken. Kostar mer men doftar desto bättre. 

Bonustips: Du som är medlem i ett LO-förbund kan köpa FOLKLÅDAN, en beredskapslåda till medlemspris framtagen med kärlek om omtanke.