Det var i måndags som en hiss rasade mot marken på en byggarbetsplats i Sundbyberg norr om Stockholm. Flera personer befann sig i hissen och nu bekräftar åklagaren att fem personer har mist livet i olyckan. 

– Det här är en allvarlig händelse som vi nu utreder. Fem personer har konstaterats avlidna. Arbetet med att säkerställa identiteten på de avlidna pågår, samtidigt som kontakt med anhöriga tas. Den tekniska undersökningen fortsätter och Statens haverikommission arbetar på platsen, säger senior åklagare Gunnar Jonasson på riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Byggarbetsplatsen där hissolyckan inträffade.
Byggarbetsplatsen där hissolyckan inträffade.

Enligt ett pressmeddelande från åklagarmyndigheten är brottsrubriceringen i den pågående förundersökningen ”arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död, grovt brott”.