I helgens avsnitt av Bianca Ingrossos talkshow Bianca gästas hon av ingen mindre än vår statsminister.

Hon presenterar honom som Sveriges mäktigaste man, iallafall politiskt, innan Ulf Kristersson kommer in på scen till Barbie World. All of the Barbies is pretty. All of the Barbies is bad. It girls and we ain’t playin’ tag.

Två personer som annars bara ses tillsammans på listor över Sveriges mäktigaste personer möts i en intervju. Den ena leder Sveriges regering, den andra är en av Sveriges största influencers och framgångsrik entreprenör.

Det är ett möte mellan två världar, där ingen av dem verkar ha det minsta intresse för den andras.

Röstade på Moderaterna

För några år sedan medverkade Bianca Ingrosso i Breaking News med Filip och Fredrik och fick då frågan om vem hon skulle rösta på i valet 2018. Hon svarade Moderaterna, eftersom ”de flesta gör det och de verkar bra.”

Klippet blev viralt och Bianca hånades för sitt politiska ointresse.

Till skillnad från miljöminister Romina Pourmokhtari tycker inte jag att kändisar har någon skyldighet att yttra sig i politik- och samhällsfrågor. Jag tycker till och med att det är bättre om de inte gör det, så vida de inte läser på först.

Det är därför smart av Bianca att inte prata om politik när hon har statsministern på besök i sin talkshow. Nu kan hon, på ett smakfullt sätt, ge revansch till alla som tyckte att hon såg korkad ut när hon intervjuades av Filip och Fredrik.

Det här är hennes hemmaplan, i Barbie World, och Kristersson, som inte har kunnat öva in färdigskrivna repliker, ser ut att krympa i sin fåtölj.

Kallar Kristersson för ”Uffe”

Intervjun inleds med frågan om det är okej att kalla honom för Uffe, vilket hon sedan påtvingat gör genom hela intervjun.

Kristersson nämner vid två tillfällen att ingen kallar honom för Uffe.

Det hela är som en passiv styrkemötning. Vem av dem är det egentligen som har mest makt?

För några veckor sedan intervjuades Kristersson i youtubern Henrik Jönssons talkshow på just temat makt.

En starstrucked Jönsson frågade då om han borde sluta säga Ulf och kalla honom för herr statsminister istället.

Medan Jönsson ser upp till Kristersson och gärna fjäskar fortsätter Bianca kalla statsministern för Uffe. Hon verkar helt oimponerad av hans titel, för på den här scenen är det hon som har makten.

Uffe – eller herr statsminister – var betydligt mer bekväm i högerdebattörens soffa med ett glas sponsrad champagne i handen än han ser ut att vara hos Bianca, som ställer mer än en fråga han inte kan svara på.

Kristersson testar samtidskunskaper

I ”Biancas nutidsorientering” testas Kristerssons samtidskunskaper. Han får frågor om vad en Satisfyer kostar och varför det finns olika tampongstorlekar.

Ulf vrider sig och gör en grimas för att vinna någon sekunds betänketid.

”Man kan väl tänka sig att man har olika behov av storlekar helt enkelt, jag är inte bäst på tamponger”.

En av de andra gästerna, komikern Charlotta Björck, flikar in för att ställa en följdfråga innan Bianca hinner gå vidare, ”men varför har man olika behov av storlekar?” Kristersson gissar att man har olika mycket blod.

Panelen applåderar. Publiken applåderar. Bianca utropar bra Ulf!

En pressansvarig på regeringskansliet kan andas ut, yes han klarade det!

Jag undrar om pressisen som jobbar stenhårt för att få statsministern att framstå som folklig (läs: låter honom posera med ett Donken Meal på Instagram) är nöjd med hans medverkan i showen. Det är svårt att tro.

Inte en charmig statsminister

Det är nämligen inte en charmig och folklig statsminister vi ser på TVn. I stället ser vi en osäker man som längtar efter att kamerorna ska stängas av.

Precis som Bianca Ingrosso borde låta bli att prata om politik borde Ulf Kristersson kanske hålla sig till att prata om politik.

Eller ja, för min del får han gärna fortsätta sin kampanj för att verka folklig.

Det är underhållande att se hur de enklaste frågorna, som egentligen borde vara till hans fördel, är de som får honom att se dummast ut.