Med absolut gehör för true crime-genren lyckades Arbetets layoutare Niklas Wennergren återge den dramatiska, och mycket otäcka, situationen när två kriminalvårdare togs som gisslan på Hällbyanstalten sommar 2021.  

För den redigeringen vinner han nu Fackförbundspressens pris för Bästa redigering.  

–  Jäkligt kul! Det var roligt och inspirerande att jobba med det här reportaget – och jag lade ner väldigt mycket tid på det. Så det är kul att juryn uppskattade det, säger Niklas Wennergren.

Krimkänsla på redigeringen

Med ett rött garnnystan, en handfull röda pins, gula post it-lappar och foton ur förundersökningen skapade Niklas Wennergren den rätta krimkänslan.  

– Än en gång har Arbetet visat att vi står för en angelägen och högkvalitativ journalistik. Vi vill verkligen nå ut till våra läsare och då är redigeringen central. Den ska ta i magen lika mycket som texten gör. Stort grattis, Niklas, säger Arbetet chefredaktör Yonna Waltersson.