Först godkändes hon inte för säkerhetsklassad tjänst, sedan stängdes hon av från jobbet med lön och till sist sades hon upp från polismyndigheten.

Som skäl har polismyndigheten angett att kvinnan, som jobbat inom myndigheten sedan 2007, har umgåtts med personer kopplade till grov organiserad kriminalitet i mc-miljö. 

Domstolen häver uppsägningen

Arbetsgivaren har dessutom hävdat att hon har brustit i att medverka vid säkerhetssamtal, samt gjort otillåtna dataslagningar på dels familjemedlemmar, dels personer med kopplingar till kriminell miljö.

Nu ogiltigförklaras uppsägningen av Arbetsdomstolen, som även slår fast att kvinnan har rätt till 80 000 kronor i skadestånd.

Anklagelserna inte styrkta

Arbetsdomstolen slår fast att de påstådda olovliga dataslagningarna ligger tio år bakåt i tiden och att det inte finns någon skriftlig bevisning för att de skett. Det anses heller inte styrkt att kvinnan har umgåtts med kriminella.

Facket har hävdat att hon är oskyldig till det hon anklagas för.

I domen framstår myndighetens uppgifter som vaga, hon ska bland annat ha klippt sig hos en frisör med koppling till kriminell miljö. Domstolen skriver att polisen kan ha underrättelseinformation som de inte ansett sig kunna föra in i målet, men att det inte kan tas med i bedömningen.