När Sveriges Tidskrifter i oktober utser Årets tidskrift fackpress kan Arbetet vinna det prestigefulla priset. Tidningen är ett av fyra nominerade magasin.

– Hurra, det här är väldigt, väldigt roligt. Det är underbart att jobba med en så fantastiskt kreativ och skicklig redaktion, säger Arbetets chefredaktör Yonna Waltersson. 

Nomineringen till priset som Årets Tidskrift lyder: 

”En stark aktualitetskänsla och granskningar med stort genomslag – Arbetet har ett perspektiv som vinner målgruppen, snabbt och konsekvent. Tidskriftens profilerade skribenter och starka digitala närvaro väcker engagemang, till exempel “Farligt jobb” där läsarna filmar sina arbetsplatser, men också podden “Från Golvet”.”

– Det som utmärker Arbetets redaktion är en hunger att alltid utforska nya ämnen och nya sätt att presentera det som är viktigt för våra läsare. Vi har alltid ambitionen att vara bäst på att beskriva de brännande frågorna när det gäller svenskt arbetsliv, både digitalt och i magasinet, förklarar Yonna Waltersson. 

Unik satsning

Under året har Arbetet bland annat gjort en unik satsning där yrkesarbetare med hjälp av go pro-kamera skildrar riskerna i sitt arbetsliv. Och låtit vanliga människor berätta sin historia i podden ”Från Golvet”, ett svar på P1:s sommarpratare. 

När Fackförbundspressens priser delades ut tidigare i år vann Arbetet fyra klasser: Bästa avslöjande, bästa digitala satsning, bästa kommenterande text samt bästa fotografi. 

De övriga tre tidningarna som nominerats till Årets Tidskrift Fackpress ärt ATL, Officerstidningen och Sveriges Natur.

Systertidningar nominerade

Två av Arbetets systertidningar i LO Mediehus har också nominerats av Sveriges Tidskrifter, då i klassen Årets Grepp: Kommunalarbetaren för KA-kollen och Handelsnytt för Fallet Miriam.