De är partisekreterare för de två partierna med sikte på regeringsmakten, Tobias Baudin (S) och Gunnar Strömmer (M).

I kväll möts de i en valduell med fokus på arbetslivet. Och de är laddade inför kvällen.

”Usel politik för löntagare”

– De högerkonservativas politik är usel för svenska löntagare och ett högriskspel för Sveriges framtid. Det måste bli tydligt för alla hur mycket som står på spel. Det handlar om bra pensioner för vanligt folk, ordning och reda på arbetsmarknaden och om en stark välfärd – för alla, säger Tobias Baudin.

Gunnar Strömmers ingång är i stället att det är Socialdemokraternas politik som är dålig för Sverige.

”Handlar om arbetslinjen”

– Jag hoppas på en rak och schysst duell om Sveriges samhällsproblem som har förvärrats och fördjupats under Socialdemokraternas åtta år vid makten. Det handlar om arbetslinjen och ekonomin, men även om brottsligheten och energikrisen. Till er socialdemokrater som också vill se en förändring vill jag redan nu säga: Låna ut er röst till Moderaterna, så får vi ordning på Sverige, säger Gunnar Strömmer.

Vem som har bäst argument för sin sak kan du se på Arbetets Facebooksida med start 17:45 i kväll. 

Valduellen

Medverkande: Gunnar Strömmer (M) och Tobias Baudin (S).

När: 17.45, torsdag 25 augusti.

Var: Sänds på Arbetets Facebook.