Två minuter i åtta på torsdagsmorgonen fick polisen larmet om att en lastbil vält och en person klämts fast.

Olyckan hände när en ensam lastbilschaufför lossade grus med sin lastbil. Han satt i bilen när den välte och klämdes så illa att han avled under natten till fredagen.

Olyckan inträffade i Eksjö i Småland. Nu ska en kriminalteknisk utredning undersöka orsaken och händelsen utreds som vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka.

Sjätte olyckan med dödlig utgång

Enligt Arbetsmiljöverkets statistik ser det ut att vara den sjätte arbetsplatsolyckan med dödlig utgång bara i november. 

I ett av de fem fallen är personen i fråga dock försvunnen, men han befaras ha drunknat i en arbetsplatsolycka den andra november. Han och en kollega arbetade på uppdrag av Vattenfall vid ett kraftverk i Gubbseleforsen i Vilhelmina i Västerbotten. Båten välte, en av männen tog sig i land men den andre är sedan dess saknad.

Folkbladet Västerbotten skriver att en stor sökinsats genomfördes igår, torsdag 18 november, men att man endast hittade verktyg från den välta båten.

Fastnade i helikopter

En man omkom tidigare den här veckan efter en helikopterolycka i Timrå i Västernorrland, mannen fastnade i helikopterns lyftanordning och följde med uppåt men föll sedan till marken.

Den fjärde november klämdes en lastbilschaufför i 30-årsåldern så illa på en arbetsplats i Liljeholmen i Stockholm att han avled. 

Ytterligare två personer har omkommit i olyckor i trafiken i november, enligt Arbetsmiljöverkets uppgifter.

Lista: Dödsolyckor på jobbet 2021