Det är restaurangen Elise på Öland som är i behov av sommarpersonal.

– Jag riktar mig dels till de personer som redan har ett annat jobb och som vill åka ner och jobba under sin semester. Men också till de som vill jobbat på ett avslappnat ställe för då blir det lite som semester, säger ägaren Jonas Schenkel.

Det går alltså inte ligga i hängmattan samtidigt som man jobbar?
– Nej, och det är inte alla som vill göra det heller. Jag kanske inte skulle förespråka att man jobbar under hela sin semester men vissa tycker det är skoj att hoppa in på andra ställen när de är lediga.

Jag har jobbat på flera restauranger i semesterparadiset Spanien och det var ganska slitsamt. Är det verkligen ett soft jobb?
– Det är ingen som säger att man bara ska ligga och sola på sin semester. Det finns ju de som är och vandrar i bergen åtta timmar om dagen under sin semester. Om man istället vandrar runt på en restaurang åtta timmar så är det inte så stor skillnad sett till den fysiska ansträngningen. Det beror på vad man har för inställning till livet och till jobbet. Är det en bra arbetsplats och man är rutinerad blir det mindre stressigt mentalt. Jag har själv valt att jobba kortare perioder på ställen för att jag tycker det är kul och har flera vänner som gjort samma sak.

Så här skrev Jonas Schenkel i sin annons på Facebook.