Bolaget, som blivit hårt pressat under coronapandemin, har försökt få till lönesänkningar på 20 procent för de anställda.

De anställda i Sverige har företrätts av Unionen, som inte gått med på någon sänkning av lönen.

– Hade vi gått med på sänkta löner hade det fått stora konsekvenser för de anställda i längden med sämre pensioner och a-kassa. Och det finns inga garantier för att inte företaget senare ändå väljer att ändå säga upp medarbetare, skriver Unionens pressekreterare Johanna Green i en kommentar till Expressen.

Sunclass Airlines anser att det är fackets fel att de nu tvingas säga upp sin personal.

– Vi är naturligtvis besvikna över att Unionen i en så extraordinär situation som covid-19 har skapat inte kan bortse från politik och i stället rädda anställningar genom att acceptera samma villkor som övriga 9 av 10 fackförbund ställer sig bakom. Resultatet blir att vi nu tvingas säga upp fantastiska medarbetare, säger vd:n Torben Østergaard i ett pressmeddelande.

Bolaget meddelar att det även pågår förhandlingar om att säga upp personal i Danmark. Där rör det sig om 200 anställda.