Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Den femte augusti införde den indiska regeringen under ledning av den hindunationalistiska premiärministern Narendra Modi hårda restriktioner i delstaten Kashmir, där en majoritet av befolkningen är muslimer.

De genomfördes i efterspelet till en lagändring som drog tillbaka det delvisa självstyre som Kashmir tidigare åtnjutit.

Rörelsefriheten begränsades genom utegångsförbud samtidigt som internet och telekommunikationer stängdes ned.

Skolor står tomma i den här delen av Kasmir.

Regeringen beslutade samtidigt att indier från andra delar av landet skulle få rätten att köpa markområden i den omtvistade delstaten och permanent bosätta sig där.

Många av Kashmirs muslimer, som utgör 80 procent av delstatens 8 miljoner invånare, befarar att politiken syftar till att förändra regionens befolkningssammansättning.

Över fyra tusen personer, däribland oppositionella politiker, människorättsaktivister och separatister uppges ha blivit gripna.

Den indiska regeringen uppger att man försöker få allt att återgå till det normala i Kashmir och har försökt öppnat skolorna igen.

Men detta har inte förändrat situationen eftersom föräldrar vägrar att låta sina barn återvända av rädsla för våldsdåd.

Den ickestatliga människorättsorganisationen YFK-International Kashmir Lobby Group uppger samtidigt att åtgärderna har fått förödande ekonomiska konsekvenser.

Militären patrullerar gatorna.

Turismen som är så viktig för Kashmir har drabbats mycket hårt. Hotellen har inga gäster och turistanläggningarna står helt öde.

Den indiska delen av Kashmir har varit drabbat av våld sedan 30 år tillbaka då motståndet mot centralmakten ökade från militanta grupper.

Människorättsgrupper uppger att närmare 100 000 människor sedan dess har dödats, medan den officiella indiska siffran ligger på 47 000 döda.

IPS/Umar Manzoor Shah och Umer Asif