Fråga: Att arbeta – vad är det?

Edith Olverin Siljeström

– Man typ jobbar för att göra något typ hårt. Typ bygga flygplan. Eller hus, eller koja. Då behöver man spik och måste fråga sina föräldrar. Sen kan man också vattna blommor. Vi har en tant på gården som vattnar en massa fina blommor.

Skilla Löndqvist

– Att man kan jobba, som att gå ut med soporna. Det är ett slags jobb. Sen kan man gå ut med grovsoporna. Sen kan man gå till mormor och gå ut med hennes sopor också. Man kan jobba som tågförare och ta biljetter på gamla tåg. Det gör min pappa. Arbetare som jobbar med plankor kan man också jobba med.

Nils Lindgren Brännmark

– Jag brukar gilla när jag får gå med till mammas jobb på lördagar, då har vi tid. Hon jobbar på bibliotek och kan skriva ut bilder som jag får färglägga. Och jag får tömma bokinkastet och sortera in böcker. Det är roligt att hon kan låna böcker. Pappa jobbar på kontor. Han har faktiskt ett ganska trevligt och mysigt kontor.

Dagmar Ljones

– Jag vet inte riktigt. Jag vet var man jobbar, men inte med vad.

Sandor Lukic Pilfalk

– När man jobbar så kan man arbeta på restaurang, med att laga mat och servera det till andra folk som har beställt mat. Man kan jobba på korvkiosk, pizzeria och djuraffär.