Det är klart att Socialdemokraterna vill förändra arbetsrätten. Löfven och S är sedan länge för republik enligt partiprogrammet.

Arbetsrätt? Jo, arbetsrätten för en kungafamiljen, utan reglerad arbetstid, kollektivavtal, utan rätt till ett privatliv.

De lever med ett ständigt hot och Säpovakter, i en högrisk-arbetsmiljö från vaggan till graven. De ärver sitt jobb – detta måste ändras.

Självfallet står LO upp för en sådan förändring. Republik är att föredra, i stället för att en enda familj i grundlagen gynnas framför alla andra arbetstagare i Sverige.

Sverige ska uppfylla det regeringen kämpat för i FN:s säkerhetsråd med mänskliga rättigheter för alla svenska medborgare.

När Sverige firar demokratiåret, kan partierna inte låtsas som att det är okej att ha religionsfrihet för alla, utom för en enda familj.

För så är det. Kungafamiljen måste bekänna sig till den kristna, Augsburgska läran.

Alla svenska barn ska kunna få drömma om att en dag kunna få representera Sverige som statschef. Jämlikhet ska råda. Inte bara en enda, ”gudomligt utvald” familj, i evighet.

De flesta riksdagsledamöter är för republik. Trots detta tvekar partierna.

Partierna måste bekänna färg. Ska vi ha mänskliga rättigheter, på riktigt? Eller fortsätta med snuttefilten ”Folk gillar kungafamiljen. De är trevliga.”

Men opinionen har ändrats snabbt de senaste femton åren, uppemot trettiofem procent vill ha republik. Det är dags att inse detta i partihögkvarteren.

Vi kan inte vänta längre. Det är dags att erkänna att kejsaren är naken, och att vi måste sätta på oss republikkostymen

Ulf Bergström

Moderaterna välkomnar omedelbart republik, deras slogan är ju #likaföralla. Bra. Upp till bevis, Ulf Kristersson!

Annie Lööf lyfte fram #jämlikhet när hon firade den allmänna och fria rösträtten. Upp till bevis!

Om att Liberalerna bör stå för jämlikhet och mänskliga rättigheter råder ingen tvekan.

Lyssna på LUF:s Joar Forsell, eller betänk att Birgitta Ohlsson varit ordförande för Republikanska Föreningen. De borgerliga partierna har drivit kravet på kompetens för offentliga ämbeten. Upp till bevis!

Land ska med lag byggas. Då måste principen om allas lika rättigheter gälla konsekvent i grundlagen.

Nej, mänskliga rättigheter är inget att folkomrösta om. Till och med rojalisten Herman Lindqvist medger att monarkin sjunger på sin svanesång.

Partier som stirrar i backspegeln dömer historien hårt. Partier med en framtidsvision vinner.

Sverige kan enkelt bli republik till 2025 om partierna på riktigt står upp för sina värderingar om jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Två riksdagar med mellanliggande val, samt infasningstid är allt som krävs.

Vi kommer en dag att bli stolta över att ha tagit detta steg. Republiken Sverige kommer att ses som självklar.

Vi kan inte vänta längre. Det är dags att erkänna att kejsaren är naken, och att vi måste sätta på oss republikkostymen.