Aldrig har väl ett liberalt debattinlägg känts så välkommen som gårdagens uppriktiga tankar från fem högt uppsatta liberaler på Aftonbladet Debatt.

Inlagan sticker hål på de tafatta försök av Liberalernas högerfalang att hävda att en Alliansregering är möjlig utan att inhämta stöd från Sverigedemokraterna.

Men att skapa en Alliansregering utan att få stöd av SD är omöjligt, med mindre än att genomföra en statskupp, något vi får förutsätta att Liberalerna och Alliansen håller sig ifrån.

Men att högerliberaler nu vill bli ett slags Centern Light och förneka sanningen genom att strunta i den är dumt nog.

De senaste fablerna om hur det går att skapa en Alliansregeringen utan att ta hjälp av Sverigedemokraterna är de planer på ett ”dokument”, som alliansledarna ska skriva under, där de garanterar att de inte kommer att förhandla med SD.

Som de mer förnuftiga liberalerna skriver i sin debattartikel är det en omöjlig väg eftersom en Alliansregeringen inte når någon majoritet utan SD.

Och eftersom Sverige styrs genom omröstningar i Sveriges riksdag, inte genom papperslappar från Annie Lööf & Co så kommer Alliansregeringen att fällas lika snabbt som den blivit tillsatt, om de inte ger SD inflytande.

Så svenska folket har all anledning att undra vad Liberalerna och Alliansledarna egentligen håller på med när de pratar om papperslappar och uppgörelser.

Den mandatkorta Alliansen kan skriva hur många papperslappar som helst där de påstår att de har majoritet. De är och förblir i minoritet i Sveriges riksdag.

Möjligen har idén med papperslappen uppstått i huvudet på någon av dem i L eller C som följer extremhögerns twitterflöden. Detta flöde styrs ju sällan av fakta, i stället är det de uppgifter som förs fram med störst ilska, djupast hat och som upprepas flest gånger som upphöjs till sanning.

Kanske vill nu mittenpartiernas högerflyglar försöka uppnå samma effekt genom att hänvisa till en egenhändigt uppdiktad papperslapp och hävda att nu är det papperslappen som gäller, inte grundlagens riksdagsordning om demokrati genom omröstningar i Sveriges riksdag.

Men nej, det är naturligtvis inte så Sverige kommer att styras, hur många ramsor Allianspartierna än skriver på sina papperslappar.

Vill Alliansen styra Sverige trots att de bara har 143 mandat jämfört med de rödgrönas 144 mandat så måste de hämta stöd från Sverigedemokraterna.

Och Sverigedemokraterna är mycket tydliga med att de inte ger detta stöd utan att kräva något i gengäld.

Det är sanningen och den enda sanningen.

Den enda vägen till makt för Alliansen är därmed att ge SD inflytande över regeringsmakten.

Det finns inget mellanting. Det finns ingen tredje väg.

Så låt oss nu äntligen få ett slut på det verklighetsfrämmande prat om andra vägar som hela hösten ploppat ur Annie Lööfs mun och som nu också har spridit sig till en del Liberaler.

Ja eller nej till Kristersson är samtidigt ett ja eller nej till SD. Allt annat är fantasier.